Reklame


 Ukjente dyr

Oppdaget et ukjente dyr i akvariet ditt? De fleste er helt harmløse mot fisk o.l, men kan være en plage for akvaristen.


Damsnegle(Pestsnegle/Blæresnegle/Lymnea peregra)

Damsnegle kommer oftest med akvarieplanter vi kjøper da snegle eggene er små gjennomsiktig/hvite geleklumper som lett kan bli oversett. Disse sneglene er harmløse, men vil formere seg kjapt og etterhvert ta over akvariet ditt, vil spise akvarieplantene dine.
Det er enkelt å forebygge disse sneglene om man kjøper "Asiatisk jegersnegler" eller "Indisk kloreke" til akvariet, da disse vil spise disse og utslette den.


Skivesnegle(pestsnegle)

Som damsneglen blir denne også kalt pestsnegle og har samme egenskapene bortsett fra utseende, da disse sneglene har flatere kropp og mer gjennomsiktig.frykt ikke! Noen av disse under kommer ytterst sjeldent i akvariet, men greit å ha kunnskap skulle du oppdage noe.

Planarier(flatorm)

Planarier er en slim/snegle lignende orm som kan dukke opp hvis det er overflod av næring i form for fiskefor eller lignende i akvariet, måten å kvitte seg med disse er da å kutte ned med matingen i en periode (fisk vil også spise planarier).Disse kan gjøre skade på små dyr du har i akvariet og i tillegg spise fisk/snegle egg.Vannlopper(dafnier)

vannlopper er harmløse for akvariet og fisk vil spise disseRundormer(Nematoder)

Rundormer er en liten hvit orm som svømmer i bølgende bevegelser, er helt harmløs for akvariet å bor i bunnlaget og steder den får være i fred. Selv om den er harmløs kan den fort bli mange, men vil som regel bli spist før du legger merke til dem. Kan være ett tegn på overforing, men vil forsvinne over tid om man fòrer mindre for og tar grundig slamsuging da fiskene vil spise rundormene i stedet for fòr.Spretthaler(Collembola)

Spretthaler holder til på toppen av vannet og fisk kan spise disse. Spretthaler er ett skadedyr og kommer sjeldent i sammheng med fisk å akvarieplanter, men med fuktige forhold eller potteplanter du har i nærheten av akvariet. De kalles spretthaler pga de hopper hvis de blir skremt og er ellers harmløse mot akvariet.Vannymfer/vannymfe larve(Zygoptera)

Vannymfe er en øyenstikker med gjeller og er ett rovinsekt. Kan spise mindre dyr i akvariet, men brukes også som fiskemat til større akvariefisk. Ta vannymfen ut med hov å fjern den da den kan gjøre skade! vannymfe kan dukke opp i sammenheng med planter eller levendefòr.Tubifex

Tubifex er rødlig mark som trives godt i bunnlaget og er helt harmløs for akvariet. Slamsug bunnen godt og fjern manuelt det du får til eller tilsett fisk som spiser dette i en mindre periode. Kan dukke opp i sammenheng med planter eller levendefòr.Muslingkreps (Ostracoda)

Muslingkreps er små dyr på 1-2 mm som holder til i hele akvariet og spiser døde planter, alger, matrester m.m. Er harmløse og kan komme i sammenheng med planter (muligens levendefòr). Fisk kan spise disse, men om du ikke skulle bli kvitt disse så rydd opp i døde planter og annet avfall å stopp matingen til fiskene. Akvaria


 YouTube


Sjekk ut Akvaria's egen YouTube kanal Kontakt


Gi gjerne tilbakemelding.


Akvaria.no © 2015-2017 — all rights reserved.