Reklame


 Oppstart

Lurer du på hvordan du skal igangkjøre ditt første akvarium? Følg dissse 10 stegene for ett vellykket resultat.


  1. Når man skal velge sitt første akvarium er det anbefalt å velge ett med litt størrelse pga stabilitet i vannverdiene, men ikke ett akvarium som krever for mye jobb så man mister gleden med hobbyen. Velg uansett akvarie etter hvilken fisk du ønsker å ha, hver fisk krever ulike størrelser så velg akvarie etter den fisken som krever mest plass.


  2. kjøper man "akvarie pakke" på dyrebutikken så følger som regel det meste av utstyr med, men hvis dette ikke er tilfellet så ta en titt i teknisk info om oppvarming og filter for korrekt informasjon om størrelser og utstyr som kreves.


  3. Fòr for fiskene er viktig for trivsel og fremtidig forplantning. Velg alltid mat etter hvilke fisk du skal holde og ikke overfore fiskene, da problemer med alger og dårlige vannverdier kan forekomme.


  4. når det kommer til grus eller sand er denne stilig og vil være til fordel for en del akvarie fisk som krever sand for trivsel, men avfall og avføring vil legge seg som ett teppe over sanden og krever mye rengjøring. Har man grus i akvariet vil avfall og avføring trekke ned i grusen samtidig att den fungerer som ett bosted for bakterier som hjelper til å bryte ned dette og skape god gjødsel for planter i akvariet.


  5. Hold akvariet så organisk som mulig med å dekorere med stein, røtter, planter av ulike slag å unngå kunstig dekorasjon, da dette vil hjelpe deg å få en god biologisk stabilitet i akvariet og behovet for andre tilsettninger å kjemikalier for akvarium er unødvendig


  6. Når akvariet er ferdig innredet og igangkjørt så anbefales det på det sterkeste å vente i minst 5 uker. På disse 5 ukene trenger bakterikulturen i akvariet tid til å formere seg og bosette seg i filter og innredning å omdanne all NO2(nitritt) til NO3(nitrat) for å ikke gjøre skade på fiskene. Om man helst ikke vil vente 5 uker, noe som de fleste ikke vil kan man skaffe "bactozym" som kommer i pilleform. ta en kniv å kutt ett hull senter i filtersvampen, så man får plassert pillen i midten av svampen. La nå akvariet stå å gå i 24 timer, mål vannverdiene for sikkerthets skyld med måleutstyr man får kjøpt på dyrebutikken før man tilsetter fisken trygt i akvariet(det skal helst ikke være målbar no2 i akvariet, men max 0,3> )


  7. Da kan man trykt tilsette de fiskene man ønsker, og tilsett gjerne en ancistrus eller lignende bunnfisk som fungerer godt ilag med alle fisk og vil "rengjøre" akvariet. Når man skal tilsette fisken i akvariet er det viktig å følge instruksene man får fra dyrebutikken, man skal alltid legge posen fisken kommer med i akvariet for å få mest mulig lik temperatur på innholdet i posen som i akvariet og etterhvert tilsette litt av akvarievannet i posen. Om ikke dette gjøres nøyaktig kan fiskene dø av stresset de blir utsatt for senere.


  8. Gi fiskene 1-2 dager å komme seg etter de har blitt tilsatt akvariet da de er litt ute av seg pga flytting og nytt miljø, men følg nøye med aktiviteten hos fiskene de kommende dagene. Drastiske forandringer i adferd og aktivitet kan være ett tegn på att noe er galt med vannverdiene eller sykdom.


  9. ta 1 vannbytte i uka på ca 20-30% inkludert rengjøring som slamsuging osv. Utføres vannbytte skal vannet være kaldt for å unngå unødvendige bakterier o.l fra varmtvannsberederen din. Vannet fra springen kan også inneholde klor som man må nøytraliseres med middel man får kjøpt på dyrebutikk som f.eks aquasafe. om ikke dette gjøres blir skjellene til fiskene dine skadet over tid noe som vil føre til åpne sår og infeksjoner.


  10. Les mer på www.akvaria.no om de forskjellige emnene å gjør deg kjent med problemløsninger og problem som kan forekomme i ditt akvarium og ta ett ekstra dypdykk i teknisk informasjon for mer detaljert informasjon om mye av stegene vi har vært inne på her. Akvaria


 YouTube


Sjekk ut Akvaria's egen YouTube kanal Kontakt


Gi gjerne tilbakemelding.


Akvaria.no © 2015-2017 — all rights reserved.