Reklame


 Akvariehold

Utvalget av fisk og dyr man kan ha i akvariet er enormt, men det er mye man må må ta hensyn til når det gjelder akvariehold.

Fiskene er dine kjæledyr og skal behandles der etter, rengjøring og stell er ytterst viktig for å få ett vellykket akvarium uten alger og dårlige vannverdier. Innred akvariet ditt med planter og røtter for å øke trivselen til dyrene og vil automatisk gi deg ett mer dekorativt og friskt akvarium.

Ved dårlig oppfølging/behandling av akvariets beboere er dette brudd på "dyrevelferdsloven", les gjerne mer om dyrevelferdsloven her og varslingsplikt om dette skulle forekomme.

Akvariet skal ikke plasseres steder der det er under kontrollerte forhold, barn under 16 år har ikke lov å ha ansvar for dyr alene, selv om barn får "egne" kjæledyr er det fortsatt de voksne som har ansvar for dyrets velferd!


det er mange faktorer man må ta hensyn til når det gjelder akvariefisk, skal man kjøpe seg fisk må man tilfredstille det fiskene krever av temperatur, PH verdi, størrelse på akvarium, hvilke fisk den skal bo ilag med. Mye av denne informasjonen får man oppgitt hos dyrebutikken eller med å enkelt google arten.


Avliving av Akvariefisk

Dette er ett uhyggelig tema, men en gang kommer dagen en fisk må avlives. En alvorlig syk eller skadet fisk må avlives raskt, smertefritt og humant. Som dyreeier har man ansvar for å lære seg hvordan dette gjøres riktig eller få fisken avlivet av noen som kan det.

Mindre akvariefisk

Mindre akvariefisk kan man utsette for ett hardt slag mot hodet, noe som vil avlive det umiddelbart.

Større akvariefisk

større akvariefisk kan man utsette for slag mot hode evntuelt brekke nakken, så lenge det gjøres riktig. Altså ta med større fisk til dyrlege om man er i tvil!


Obs! Ikke kast fisk i toalettet, da dette kan spre smitte blant andre dyr skulle akvariefisken din ha sykdom.

Her er også en grunn til å ikke kaste fisken i toalettet!


 Akvaria


 YouTube


Sjekk ut Akvaria's egen YouTube kanal Kontakt


Gi gjerne tilbakemelding.


Akvaria.no © 2015-2017 — all rights reserved.